Друзі! На нашому сайті у Вас є унікальна можливість оплатити замовлення кредиткою без комісій і відсотків в рамках пільгового періоду Вашої картки. Для цього просто виберіть онлайн оплату при оформленні замовлення.

Яку шкіру використовують для виготовлення ременів?

Bahtarma
Яку шкіру використовують для виготовлення ременів?
06.09.2023
Зміст статті:
  1. Яка частина шкіри підходить для ремінної шкіри?
  2. Які вимоги висувають до ремінної шкіри?
  3. Ремені з екзотичної шкіри: особливості виготовлення

Ремінь - це популярний аксесуар, яким користуються незалежно від статі, віку та соціального статусу. Ремені бувають класичні з гладкої шкіри з пряжкою та різноманітні дизайнерські вироби, деколи найнеймовірного вигляду та кольору. Для виготовлення цієї деталі гардеробу використовується спеціальна шкіра для ременів. Про те, що це таке, розповімо у статті.

Яка частина шкіри підходить для ремінної шкіри?

Найкраща частина шкіри, яка підходить для ременя - чепрак. Саме в цьому місці матеріал найбільш товстий і міцний, має дуже щільну структуру. Ремінний чепрак дає найдовші та рівні заготовки для пошиття класичного виробу. Також на виготовлення аксесуара підходять вороток і пола. На вороті практично завжди є зморшки, шрами, потертості та інші вади. Ремені з такої шкіри виглядають вінтажно, начебто з історією. Пола більш рихла за структурою, вад на поверхні багато, але з неї все одно виходять гарні ремені.

Які вимоги висувають до ремінної шкіри?

Для виготовлення ременів будь-якого виду та дизайну підходить:

Дублення - це процес, який робить з міцної, але жорсткої сировини матеріал з підвищеною еластичністью, гнучкістю та зносостійкістю. Растішка дорога, добре пахне і чудово підходить для тиснення. Хромова шкіра м'якша, а комбінована поєднує якості, властиві обом способам.

Регенерована шкіра створюється штучно із суміші подрібнених відходів натурального матеріалу та латексу. Вона досить міцна, добре профарбована по всій глибині, але служить менш тривалий час і застосовується для пошиття ременів бюджетної цінової категорії.

Загальні вимоги для ремінної шкіри такі:

  • підвищена щільність;
  • гнучкість та еластичність;
  • стійкість до навантажень на розрив;
  • товщина від 2 мм до 5-6 та більше;
  • міцне наскрізне фарбування.

Найбільш вдало цим пунктам відповідає шорно-сідельна шкіра. Paradise, Torino і Torino Vantaggio, шкіра краст - ці артикули найчастіше обирають в якості матеріалу для виготовлення ременів.

Ремені з екзотичної шкіри: особливості виготовлення

Процес виготовлення ременя із шорно-сідельної шкіри виглядає приблизно так:

  • вирізати чи взяти готову заготовку;
  • обробити торці;
  • зробити отвори для фурнітури;
  • встановити пряжку, шлевку, наконечник (опціонально);
  • пробити 5-7 дірочок на стрічці ременя для застібки.

Працюючи з екзотичною шкірою є ряд відмінностей. Екзотика дуже міцна, але м'якша в порівнянні з матеріалом зі шкір ВРХ. Крім того, вона значно тонша:

  • шкіра крокодила до 1 мм;
  • шкіра пітона 0,6-0,8 мм;
  • шкіра ската в межах 0,6 – 1 мм.

Ремінь із екзотики та будь-якого іншого тонкого матеріалу шиється на підкладці, а всередину, для надання виробу додаткової жорсткості, може вставлятися прокладка. Периметр прошивається задля забезпечення додаткової міцності.

Шкіру та все необхідне для виготовлення ременів можна купити на сайті інтернет-магазину «Bahtarma». Наші консультанти допоможуть визначитися, яка потрібна шкіра та фурнітура, оформлять замовлення та доставку.

Рекомендовані товари
Bahtarma