Друзі! На нашому сайті у Вас є унікальна можливість оплатити замовлення кредиткою без комісій і відсотків в рамках пільгового періоду Вашої картки. Для цього просто виберіть онлайн оплату при оформленні замовлення.

Як прибрати неприємний запах у натуральної та штучної шкіри

Bahtarma
Як прибрати неприємний запах у натуральної та штучної шкіри
07.12.2023
Зміст статті:
  1. Чому шкіра погано пахне?
  2. Чим небезпечний неприємний запах виробів зі шкіри?
  3. Як же боротися із запахом?

Запах є однією з якостей, на яку звертають увагу при купівлі виробів із натуральної та штучної шкіри. Це дуже важливий критерій, тому що різкий їдкий аромат може перетворити процес експлуатації речі на тортуру або навіть змусити відмовитися від неї. Поговоримо про те, звідки береться неприємний запах, чим небезпечний і як з ним боротися.

Чому шкіра погано пахне?

Дуже часто любителі виробів із натуральної шкіри цінують саме її запах. Аромат матеріалу має бути тонким, приємним та ненав'язливим. Це говорить про високу якість вироблення сировини, використання правильних речовин для дублення шкіри та подальшої її обробки. Але, на жаль, дуже часто шкіряні речі можуть мати неприємний запах. Причому, йдеться як про натуральний, так і про штучний матеріал. Розуміння, чому це відбувається, багато в чому допомагає відповісти на запитання: як вивести запах зі шкіри? А серед причин його виникнення можуть бути такі:

  • порушення технології виробництва;
  • застосування неякісної хімії на будь-якому етапі;
  • неякісні матеріали, які використовують для виготовлення екошкіри та дермантину;
  • підвищена вологість у приміщенні, де зберігається сировина чи готові вироби;
  • відсутність чи погана вентиляція на виробництві, складі, у магазині чи квартирі;
  • знаходження поряд зі шкірою предметів хімії, речей, які самі мають сильний запах і можуть передавати його;
  • порушення умов експлуатації виробів;
  • неправильне зберігання шкіряних речей;
  • неякісні засоби для догляду за шкірою тощо.

Чим небезпечний неприємний запах виробів зі шкіри?

Насамперед зазначимо, що запах може бути просто надто яскраво вираженим, а також їдким та агресивним. Але в будь-якому випадку це явище завдає дискомфорту власнику речі. Їхати в машині, для оббивки салону якої використовувалася неякісна автошкіра, може призвести до виникнення, наприклад, сильного головного болю. Те ж саме можна сказати і про меблі, обтягнуті подібними матеріалами. Так само погане самопочуття, аж до задухи або алергічних реакцій, може викликати натуральна або синтетична шкіра для одягу з різким запахом. Велику небезпеку для людини мають спори цвілі. Вони завдають шкоди ще до того, як стануть видимими, і можуть викликати тяжкі захворювання органів дихання аж до астми. Тому при найменшій появі запаху плісняви потрібно негайно реагувати і боротися з цією проблемою. З'являється грибок:

  • у вологих приміщеннях;
  • якщо річ намокла та не була належним чином висушена;
  • при контакті з предметами, які вже заражені пліснявою.

Як же боротися із запахом?

Боротися із запахом можна, але результат безпосередньо залежить від його природи та тих засобів, які будуть використані. На жаль, часто боротьба буде нерівною і до цього потрібно бути готовими. Способів знищення неприємного аромату або хоча його зменшення не так багато. Умовно їх можна поділити на народні та професійні. Розглянемо варіанти боротьби на деяких прикладах:

  • Як прибрати неприємний запах із натуральної шкіри? Виріб можна провітрити на повітрі, але при цьому слід стежити, щоб на нього не потрапляли прямі сонячні промені. Залежно від типу шкіри поверхню протирають розчином оцту, соди, кондиціонера для білизни; упаковують у коробку перекладаючи газетами чи газетним папером, загортають у бавовняну тканину, просочену тим самим оцтом. Іноді намагаються розпорошувати парфум. Однак усі ці запахи можуть змішатися з ароматом шкіри та доповнити його, а побутові хімічні препарати – зіпсувати зовнішній вигляд шкіри, колір та текстуру. Тому не варто проявляти самодіяльність, а краще довірити справу фахівцям або купити засоби догляду за натуральною шкірою на сайті «Bahtarma». Вони не зіпсують виріб і допоможуть із вирішенням проблеми сильного запаху як самого матеріалу, так і поту, їжі, ліків тощо.
  • Як прибрати запах з екошкіри? Це непросте завдання і повністю розв'язати його буває неможливо або на це знадобиться багато часу. Якщо з поверхні екошкіри запах можна спробувати усунути протиранням розчину того ж оцту, перекису водню або соди, то боротися з їдким ароматом клею, який є одним із інгредієнтів, що входять до складу екошкіри, дуже важко. Відповідальні виробники використовують якісні клеї із мінімальним запахом. Але практика показує, що багато хто заощаджує на сировині і запах може залишитися надовго.
  • Як прибрати запах із китайської сумки? Це одне з найскладніших завдань, особливо якщо йдеться про ширвжиток з Піднебесної. Перша порада - відмовтеся від покупки неякісної дешевої речі від невідомого виробника. Якщо ж цього не уникнути, то приготуйтеся витратити час і зусилля на те, щоб хоча б спробувати усунути хімозний запах з сумки, куртки, взуття, ременя або гаманця.

Натуральна та штучна шкіра – це міцний матеріал, речі з нього служать не один сезон. Особливо, якщо йдеться про меблі або сидіння та оббивку автомобіля. Економія в даному випадку може вилитися в розчарування від неприємного запаху, а також безуспішності і низької ефективності боротьби з ним. Обов'язково запитайте поради у наших менеджерів про засоби вирішення цієї проблеми, а ще краще – купуйте якісну шкіру на нашому сайті. Тоді питання із поганим запахом виробів у вас не буде зовсім.

Рекомендовані товари
Bahtarma