Друзі! На нашому сайті у Вас є унікальна можливість оплатити замовлення кредиткою без комісій і відсотків в рамках пільгового періоду Вашої картки. Для цього просто виберіть онлайн оплату при оформленні замовлення.

Стартовий набір для роботи зі шкірою

Bahtarma
Стартовий набір для роботи зі шкірою
09.08.2022

Одним з популярних напрямків в handmade є кушнірство - робота зі шкірою. Це заняття потребує деяких навичок та передбачає використання спеціальних інструментів та пристроїв. Досвідчені майстри точно знають, що їм потрібно для роботи і мають цілий арсенал засобів, у той час як початківці не завжди можуть розібратися в різноманітності асортименту продавця. Щоб полегшити муки вибору, спеціалісти інтернет-магазину «Bahtarma» допоможуть підібрати оптимальний стартовий набір для роботи зі шкірою під конкретний запит конкретного покупця. Набір включатиме тільки найнеобхідніше саме для майстрів-початківців. 

Із чого може складатися стартовий набір?

Розмічальний інструмент — це, мабуть, найнеобхідніші пристрої, без яких неможлива якісна робота майстра. До розмічальних інструментів відносяться:

  • лекала;
  • звичайні лінійки;
  • кризери (біговщики);
  • розмічальні стрижні;
  • термострижні для зникаючої розмітки;
  • копіри для позначення місця швів;
  • спеціальний інструмент для паралельної розмітки.

Килимок для різання самовідновлювальний, забезпечений геометричною розміткою і призначений для розкрою деталей зі шкіри. Зручність роботи зумовлена структурою матеріалу, з якого зроблений килимок - він досить м'який, дозволяє виконувати точний різ і запобігає мимовільним зсувам шкіри або ріжучого інструменту. Крім того, килимок відрізняється довговічністю, а інструменти, якими користується майстер, довго залишаються гострими.

Розмір килимка, що самовідновлюється для різання від А4 до А1.

Викрійки для шкіри — це ще одне пристосування, що полегшує життя починаючому кушніру. Використовуючи готові викрійки ви не помилитеся з розмірами, кількістю деталей, місцем розташування швів і застібок. Можливо, з першого разу ви не створите щось ідеальне та унікальне, але для того, щоб набити руку, готові викрійки – це дуже гарне рішення. В асортименті магазину «Bahtarma» є шаблони для виготовлення таких популярних виробів, як гаманці, візитниці, обкладинки для документів, затискачі для грошей, ключниці та багато іншого. Залежно від обраного виробу, продавці підберуть решту компонентів стартового набору для роботи зі шкірою.

Шило для шкіри — не менш важливий інструмент у арсеналі майстра. Від зручності рукоятки та якості матеріалу, з якого вона виготовлена залежить комфорт при роботі з таким непростим матеріалом, як шкіра. Шило буває класичним і з гачком, може мати вістря різної довжини та форми - конусне або ромбоподібне. Діаметр частини, що проколює, буває від 2 до 5 мм. Найдорожчі інструменти виготовляють із нержавіючої сталі, а ручки частіше бувають дерев'яними.

Ніж для шкіри — це не просто інструмент для того, щоб відрізати шматок матеріалу і далі працювати з ним. Кожен ніж має своє призначення. Є розкрійний ніж, кірідаші, шерфувальні та інші. Вибрати та купити ніж для шкіри також допоможе фахівець нашого інтернет-магазину.

Киянка для шкіри споконвіку використовувалася майстрами і традиційно виготовлялася з твердих порід дерева. Сучасні молотки часто виготовляють із капролону. В інтернет-магазині «Bahtarma» є як бюджетні моделі дерев'яних киянок, так і вироби преміум класу з поліоксиметилену вартістю кілька тисяч гривень.

Набір пробійників для шкіри дозволяє зробити ідеально рівні акуратні отвори на деталі майбутнього виробу. Набори складаються з кількох пробійників з різною кількістю зубів, шириною, кроком і формою — косозубі, плоскі, круглі або ромбічні.

Обов'язково потрібно укомплектувати стартовий набір голками для ручного шиття. Вони відрізняються ціною та виробником, але всі мають широке вушко для зручності вдівання вощеної нитки, бувають гострими та тупими. У нашому магазині ви можете отримати консультацію спеціаліста та купити голки для шиття шкіри.

Для зшивання деталей виробу служить вощена нитка. Придбати її також можна в інтернет-магазині. Нитки дуже міцні, бувають круглими (06-12 мм) або плоскими (08 мм). Широка палітра дозволяє підібрати потрібний колір. Вощені нитки продаються котушками, але можна придбати відріз будь-якої довжини від 1 до 100 метрів.


Засіб для обробки урізу шкіри робить торці деталей глянцевими і одночасно захищає їх від попадання вологи та подальшої деформації. Застосовується для цього спеціальний пофарбований віск. Наноситься він гарячим або холодним способом і потім ретельно полірується.  

Для полірування обробленого воском урізу використовують слікер для шкіри, який можна купити в нашому інтернет-магазині. Виготовляють цей інструмент із дерева. Розрізняють слікери для ручної роботи і для використання як насадка на якийсь електричний прилад — дриль, шуруповерт, бормашину. В останньому випадку обробка проводиться значно швидше.

Чому варто звернутися за допомогою до наших спеціалістів?

Будь-яка річ, виготовлена вручну, є унікальною і тому має особливу цінність. Стартовий набір для роботи зі шкірою дозволить вам творити комфортно та професійно. Залежно від ваших планів та бажань, фахівці інтернет-магазину «Bahtarma» підберуть оптимальний набір інструментів та пристроїв для виготовлення першого виробу хендмейд. Освоївши ази кушнірської справи, ви зможете надалі поповнювати набір усім необхідним і освоювати нові техніки роботи зі шкірою. А отже, виготовляти нові шедеври.

Рекомендовані товари
Bahtarma