Друзі! На нашому сайті у Вас є унікальна можливість оплатити замовлення кредиткою без комісій і відсотків в рамках пільгового періоду Вашої картки. Для цього просто виберіть онлайн оплату при оформленні замовлення.

Що таке шкіра ВРХ?

Bahtarma
Що таке шкіра ВРХ?
08.11.2023
Зміст статті:
  1. Що таке ВРХ і для якої шкіри її використовують?

На ринку представлено безліч видів натуральних шкір, виготовлених із різної сировини, включаючи екзотичних тварин, диких звірів, риб тощо. Однак найпопулярнішою і найпоширенішою була і залишається шкіра ВРХ. Пов'язано це значною мірою з доступністю сировинної бази та широкими можливостями при створенні різних варіацій артикулів шкіри. Найкращі представлені на сайті магазину «Bahtarma».

Що таке ВРХ і для якої шкіри її використовують?

ВРХ, або велика рогата худоба - це група тварин сільськогосподарського призначення, до якої входять корови і бики (у тому числі, телята), воли, буйволи та ін. Всі вони в різні часи були приручені людиною, розводились в домашніх умовах, а згодом й у промислових масштабах. Ще однією перевагою цього виду сировини є великий розмір шкур. Від віку тварини залежать технічні характеристики шкур, а саме: чим вона менша, тим тоншим і еластичнішим буде матеріал. З ВРХ отримують такі види сировини:

  1. Опійок-склизок - тонка шкіра, з неї виробляється шкіра для галантерейної продукції.
  2. Опійок — дуже м'яка та еластична шкіра. Шкіра з неї вважається однією з найцінніших, використовується для виробництва дорогого взуття, ексклюзивного одягу та галантереї.
  3. Виросток - це трохи жорсткіша сировина в порівнянні з попередніми видами, проте з нього виходить досить м'яка і гнучка шкіра.
  4. Напівшкірник - вже не шкіра молодих особин, але ще й не дорослих. Шкіра з цієї категорії виходить міцна, але вже не така м'яка, як у попередніх варіантах.
  5. Бичок і Яловка - це шкури, які використовуються для виробництва взуттєвої шкіри та технічної.
  6. Бичина і Бугай - найтовстіші види сировини з яких виготовляють технічну та шорно-сідельну шкіру. Бичина йде на виготовлення взуттєвих підошв.

Особливо цінується у шкіряників теляча шкіра. Шкура має нехай не таку, як у корів і биків, але все ж таки велику площу з прекрасною лицевою поверхнею, на якій практично немає вад. З переваг відзначимо еластичність, міцність, м'якість, пружність, волого- та повітропроникність та підвищену щільність. Шкіри ВРХ взагалі за цим показником значно випереджають деякі інші види сировини. Наприклад, кінська або свиняча шкіра набагато менш щільні.

Товста шкіра ВРХ піддається шерфування, внаслідок чого виходить декілька тонких шарів. Верхній зберігає гладку лицеву поверхню, є якісним і використовується як звичайна шкіра. А бахтарм'яний та середній шари позбавлені звичного лиця і найчастіше продаються як спилок-велюр. Зовні вироби зі спилка виглядають добре і нагадують замшу. Однак на відміну від справжньої замші, для якої використовувалася, наприклад, оленяча шкіра, спилок намокає, розтягується та деформується.

Де використовують шкіру з ВРХ?

Шкури ВРХ універсальні, з них отримують різні види шкіри для пошиття галантерейної продукції (сумки, портмоне, гаманці, валізи, рукавички тощо), взуття, одягу, для виготовлення оббивки меблів або салону автомобіля тощо.

Міцна від природи сировина проходить процес хромового, рослинного чи комбінованого дублення. В результаті виходить матеріал з конкретними властивостями:

  • рослинне дублення – дорога шкіра, абсолютно натуральний спосіб обробки. В результаті виходить міцна, еластична шкіра, яка чудово підходить для тиснення та карвінгу. Процес сильно розтягнутий за часом;
  • хромове дублення – виконується із застосуванням солей хрому. Недорогий та дуже швидкий спосіб обробки натуральної шкіри. Вона стає м'якою, гнучкою та міцною;
  • комбіноване дублення поєднує обидва способи, що дозволяє отримати якісну шкіру за прийнятною ціною.

Шиття виробів зі шкіри стало дуже популярним заняттям. Нині кожен, хто вирішив зайнятися цим ремеслом, може без проблем купити шкіру. В Україні вона продається в магазинах та на ринках, на маркетплейсах і, звичайно, на нашому сайті «Бахтарма». В асортименті є все необхідне для роботи: від шкіри до інструментів, ниток, хімії та ін. У нас продається шкіра на відріз, а значить покупець купує рівно стільки матеріалу, скільки потрібно (половину шкіри або чверть). Ми гарантуємо якість будь-якої нашої продукції, а розібратися в її різноманітності допоможуть наші консультанти.

Рекомендовані товари
Bahtarma