Друзі! На нашому сайті у Вас є унікальна можливість оплатити замовлення кредиткою без комісій і відсотків в рамках пільгового періоду Вашої картки. Для цього просто виберіть онлайн оплату при оформленні замовлення.

Пластикова чи металева фурнітура для сумок?

Bahtarma
Пластикова чи металева фурнітура для сумок?
11.08.2023
Зміст статті:
  1. Що таке фурнітура?
  2. Метал VS пластмаса
  3. Як правильно зробити вибір?

На сайті інтернет-магазину «Bahtarma», фурнітурі відведено цілий розділ. Він включає все - від кнопок і магнітів до текстильних стрічок. І практично кожен із цих виробів може бути використаний при пошитті сумок та рюкзаків. Розглянемо, яка фурнітура представлена на сайті, з чого вона зроблена та де застосовується.

Що таке фурнітура?

Словники позначають фурнітуру як щось (деталь, предмет, допоміжний елемент), що є частиною цілого виробу. Є функціональна та декоративна фурнітура. Для сумок та рюкзаків застосовуються:

Щоб відкривати/закривати виріб, традиційно використовується застібка для сумки блискавка. Вона вшивається по всій довжині кишені та надійно захищає вміст. Для цих же цілей разом із змійками застосовують звичайні, потайні та магнітні кнопки для сумок. Регулювання довжини плечового ременя забезпечує така деталь як пряжка; рамка для сумки з'єднує сам ремінець з петлями, вшитими в основний виріб. У такому випадку виходить нероз'ємне з'єднання. Якщо потрібно, щоб ремінь можна було зняти, то для цього використовують карабін. Для сумки або рюкзака в якості застібок часто слугують фастекси, вони ж регулюють обсяг виробу. Також активно застосовується декоративна фурнітура. На сумку встановлюють люверси (наприклад, для шнурівки), кнопки, хольнітени, перетяжки, гвинти, кільця та півкільця.

Метал VS пластмаса

Фурнітура для сумок випускається з металу та пластику. Обидва матеріали використовуються досить широко і мають низку переваг. Різниця полягає у зовнішньому вигляді та ціні.

Металева фурнітура для сумок традиційно вважається міцнішою, пропонується в кількох колірних варіантах:

  • нікель;
  • чорний нікель;
  • антик;
  • тертий антик;
  • золото;
  • латунь та ін.

Пластикова фурнітура для сумок випускається зазвичай у чорному кольорі, темно-сірому та хакі, але може бути виконана і в будь-якому іншому. Вона значно дешевша, ніж металева, але не завжди поступається останньою за міцністю. У пластику є одна незаперечна перевага - мала вага, завдяки чому він використовується як зручна фурнітура для рюкзаків, особливо дитячих та шкільних.

Як правильно зробити вибір?

При виборі фурнітури враховується, які матеріали для сумок та рюкзаків будуть використані, ймовірний термін експлуатації виробу, потенційне навантаження на нього та бюджет, на який розраховує покупець. Як правило, під час пошиття з натуральної шкіри встановлюють якісну металеву фурнітуру. Тканинні речі та виконані зі шкірозамінника допускають використання пластику. Кріплення для сумок та рюкзаків, в яких носитимуть підручники та зошити, повинні прослужити мінімум навчальний рік, але метал збільшує вагу виробу, і тому краще зупинити вибір на якісному пластику. Проте, все це — загальні рекомендації і лише від майстра залежить, яким буде майбутній виріб.

Інтернет-магазин «Bahtarma» пропонує широкий вибір товарів для рукоділля. У нас продається натуральна та штучна шкіра, нитки, викрійки, інструменти для роботи, різноманітна сумочна фурнітура, засоби для догляду за виробами та багато іншого. Професійні консультанти завжди готові відповісти на питання і допомогти з оформленням покупки.

Рекомендовані товари
Bahtarma