Друзі! На нашому сайті у Вас є унікальна можливість оплатити замовлення кредиткою без комісій і відсотків в рамках пільгового періоду Вашої картки. Для цього просто виберіть онлайн оплату при оформленні замовлення.

Відмінності екошкіри від натуральної шкіри

Bahtarma
Відмінності екошкіри від натуральної шкіри
14.07.2022
Зміст статті:
  1. Як відрізнити натуральну шкіру від штучної?
  2. Властивості натуральної та штучної шкіри в порівнянні

При виборі матеріалу для майбутніх виробів виникає безліч питань: як відрізнити шкіру від шкірозамінника? Справжня шкіра горить чи ні? І навіщо платити більше, якщо штучна шкіра нічим не гірша за натуральну?

Тут ми відповімо на всі Ваші запитання та плутанини більше не виникне.

Як відрізнити натуральну шкіру від штучної?

Cучасний ринок пропонує нам безліч виробів зі шкірозамінника, які мають абсолютну схожість із натуральними. І з кожним роком все складніше визначити справжність неозброєним оком. Наводимо Вам головні відмінності натуральної та штучної сировини:

  1. Зверніть увагу на необроблений край виробу. Натуральний матеріал цілісний, а шкірозамінник розшаровується на плівку і тканину.
  2. Зріз натуральної шкіри завжди ворсистий, а штучної – гладкий.
  3. У шкіри Ви не знайдете тканинної основи з виворітного боку (на відміну від замінника), це буде м'яка ворсиста поверхня, яка злегка змінює колір при торканні.
  4. Натуральна шкіра має властивість нагріватися від тепла Вашої руки за тривалого контакту. Якщо виріб залишається холодним, то Ви маєте справу із замінником шкіри.
  5. Трохи розтягніть (зігніть) шкіру: на натуральній Ви побачите утворювані загини, які через деякий час випрямляться. На штучній же заломи залишаться.
  6. Капніть невелику кількість води на виріб (або матеріал) і вона частково вбереться, а також залишить слід на натуральній шкірі. Зі штучної ж, вода просто стікатиме.
  7. Чи горить натуральна шкіра? Це дуже старий метод перевірки та не є коректним. Якщо шкіра не загориться, вона може тліти, а в деяких випадках (напр. після обробки аніліновим покриттям) і горіти. Цей спосіб є недійсним і може пошкодити Ваш виріб.

Ми навели основні методи перевірки шкіри на її натуральність. Сподіваємось вони допоможуть Вам легко та швидко розуміти, що за сировина перед Вами.

Властивості натуральної та штучної шкіри в порівнянні

Вся складність відмінності одного матеріалу від іншого полягає в тому, що технології йдуть вперед і виробники штучної шкіри створюють продукти справді схожі на натуральні. Але все ж таки є певні властивості, які ніяк не замінити штучними матеріалами. Для зручності читання пропонуємо до Вашої уваги порівняльну таблицю властивостей натуральної та штучної шкіри:

Властивості натуральної шкіри

Властивості штучної шкіри

  • Пориста, волого/ повітропроникна
  • Не пропускає повітря, вологу
  • Стійка до низьких та високих температур, утримує тепло
  • Менш стійка до низьких температур, погано утримує тепло
  • Міцна, еластична
  • Міцна, але жорстка
  • Змінює колір при тривалому потраплянні сонячних променів
  • Повільніше вигоряє на сонці
  • Згодом з'являються шляхетні потертості, загини (але НЕ тріщини), що вказують на дорожнечу матеріалу
  • На загинах з'являються тріщини, плівка може відшаровуватися від тканини
  • Служить довгі роки, гарно старіє
  • Через деякий час зношується, обсипається

 

Запам'ятавши такі нескладні способи перевірки двох видів шкіри, а також їх властивості, Ви завжди будете впевнені в тому, що купуєте.

Для закріплення матеріалу пропонуємо купити зразки натуральної та штучної шкіри у нашому інтернет-магазині «Бахтарма». Таким чином Ви побачите наживо всі відмінності, а також зрозумієте яка саме сировина Вам потрібна.

Рекомендовані товари
Bahtarma