Друзі! На нашому сайті у Вас є унікальна можливість оплатити замовлення кредиткою без комісій і відсотків в рамках пільгового періоду Вашої картки. Для цього просто виберіть онлайн оплату при оформленні замовлення.

Як вибрати шкіру для гаманця?

Bahtarma
Як вибрати шкіру для гаманця?
13.09.2022
Зміст статті:
  1. Яким має бути гаманець?
  2. З якої шкіри шиють гаманці?
  3. Коротко про найпопулярніші види шкіри

З появою в цьому світі грошей, з'явився і гаманець. Він видозмінювався протягом усієї своєї історії існування та із мішечка з зав'язками перетворився на складну конструкцію з безліччю кишень, відділень та застібок. Часто саме гаманець (або портмоне, або затискач для купюр) стає першим виробом зі шкіри, виготовленим вручну майстрами-початківцями хендмейд. В інтернет-магазині «Bahtarma» є все необхідне для втілення в життя цієї ідеї: викрійки, спеціальні ножі для різання та пробійники, блискавки, кнопки тощо. Але головне – у нас є натуральна шкіра для портмоне та гаманця, яка ідеально підходить для роботи.

Яким має бути гаманець?

Гаманець - це виріб, який багато разів на день відкривають, беруть його руками, причому не завжди чистими, кладуть у сумочку чи кишеню та виймають звідти. У ньому, крім паперових грошей, зберігаються монети, банківські картки, іноді його використовують для того, щоб сховати дрібні речі, наприклад флешку. Гаманці служать нам за будь-якої погоди: спека чи холод, сонце чи дощ. Беручи до уваги все перераховане, можна чітко сказати, яким хотілося б бачити гаманець:

  • зносостійким;
  • вологостійким;
  • не потребуючим складного догляду;
  • максимально легким за вагою;
  • якісно забарвленим;
  • оснащеним надійною фурнітурою;
  • з міцними швами та гарним проклеюванням;
  • містким.

Більше половини цих вимог безпосередньо залежить від матеріалу, з якого виконано виріб. Тому перше, що потрібно зробити, приступаючи до виготовлення аксесуара, - це правильно обрати і купити шкіру для пошиття гаманця.

З якої шкіри шиють гаманці?

Гаманець можна пошити практично з будь-якої шкіри або шкірозамінника відповідної товщини. Якщо це натуральний матеріал, то виріб послужить не один рік без втрати якості та погіршення зовнішнього вигляду. Залежно від вашого задуму, шкіра може бути гладкою або з природним візерунком (наприклад, пітон або крокодил). Як говорилося вище, важливим показником є товщина шкіри. Для гаманця вона дорівнює в середньому 1,6 мм. Зазвичай у виробі використовують шкіру різної товщини:

  • 0,8-1,2 мм для внутрішніх деталей (кишені, відділення для візиток та банківських карток тощо);
  • 2-2,5 мм для зовнішньої частини (обкладинки).

Коротко про найпопулярніші види шкіри

Основною сировиною для виготовлення шкіри є шкури ВРХ.

Шкіра флотар міцна та еластична, м'яка на дотик, добре забарвлена ​​на всю товщину та вологостійка. Шкури піддаються обробці з допомогою важкого преса. В результаті на лицьовій поверхні виходить малюнок із безлічі комірок неправильної форми.

Шкіра крейзі хорс - для її отримання шкури проходять кілька етапів обробки:

  • фарбування на всю товщину;
  • шліфування поверхні;
  • нанесення тугоплавкого воску з одночасним розтягуванням шкіри, щоб суміш проникла глибоко всередину шарів.

На виході отримуємо високоякісну дуже міцну, м'яку на дотик шкіру, на якій легко залишаються подряпини та потертості. Світлі тони з часом темніють. Загалом вироби із крейзі хорс виглядають «з історією».

Шкіра краст буває як зі шкур ВРХ, так і екзотичних тварин (змії, крокодили та ін). Це матеріал без лицьового оздоблення, добре профарбований на всю глибину. Він легко вбирає вологу, а на місці контакту з водою практично завжди залишається пляма, яка відрізняється за кольором. Особливо це помітно на шкірі світлих тонів. Для виготовлення гаманців та портмоне краще брати шкіру крастів рослинного дублення. Вона м'яка і з нею зручно працювати.

Якщо ви вирішили самостійно зробити свій перший гаманець чи портмоне, у нашому магазині є все, що потрібно для роботи. Фахівці допоможуть зібрати стартовий набір та нададуть усі необхідні рекомендації. Звертайтеся в інтернет-магазин «Bahtarma» будь-яким зручним для вас способом і творіть із задоволенням.

Рекомендовані товари
Bahtarma